Naši programi u regionu

2017.

„Prevencija i kontrola dijabetesa jogom“  februar 2017 –  Satyananda Yoga Cenar, Budimpešta

„Yogic Studies 1“ kurs na Satyananda Yoga Academy Europe – Solad, Balaton, Mađarska,  4-18 marta, 17-24 juna i 2-9 septembra

Sa prijateljima i kolegama iz Irske, Mađarske i Švajcarske vodili smo rezidencijalne segmente ovog jedinstvenog kursa o jogi koji je okupio studente iz 12 zemalja. Više o ovim kursevima možete da saznate na sajtu  syae.eu.   A u pripremi su i ovakvi kursevi u Srbiji.

 

„Yoga – a Lifestyle“  29.maj – 5.jun 2017 – Liban

Na ovogodišnjoj turneji po Libanu održali smo trodnevni rezidencijalni program na divnoj planini Sanine odakle se, sa 3100 m visine vidi Sredozemno more. Takođe smo održali i 3 tri jednodnevne radionice u Bejrutu, proveli smo ovo vreme sa toplim i srdačnim Libancima.

„Summer Yoga Retreat“   3-7 jula 2017  –  Satyananda Yoga Ashram, Solad, Balaton, Mađarska

Teme ovog programa su bile lični razvoj putem joge, kako unaprediti zdravlje jogom, razvoj kreativnosti i ličnih potencijala, smisleno življenje i druge.

 

2016.

Pored serije programa i radionica sa temama koje su obradile ulogu joge u unapređenju zdravlja a koje su držali tokom prve polovine ove godine u Mađarskoj i Austriji, Svami Omgjanam i Svami Mudrarupa održali su još nekoliko programa u susednim zemljama.

„Produbljivanje joga sadhane“,  Mađarska, od 14. do 17. jula 2016

Joga sadhana predstavlja sistematičan i kontinuiran rad jasno ustanovljenog joga programa u dužem vremenskom periodu. Jedino na ovaj način možemo iskoristiti pune efekte joga prakse i postići promenu kojoj težimo, ma kakva ona bila. RAd nasumično odabranih tehnika i njihovo stalno menjanje daju samo kratkoročne rezultate, naročito na unutrašnjem planu. Na ovom programu učesnici će naučiti kako da koncipiraju svoj joga program koji je primeren njihovom trenutnom stanju i željenim ciljevima, a u ovom procesu imaće na raspolaganju pomoć joga učitelja sa tridesetogodišnjim iskustvom. I usvojiće ispravan pristup radu joge i joga sadhani, i steći mogućnost da svoj rad joge podignu na viši nivo.

Program se održava u mađarskom Satjananda joga ašramu na Balatonu. Za više informacija pogledajte sajt Mađarske Satjananda joga fondacije na http://www.satyananda.hu/yoga_camp2016_sadhana.html

Guru Purnima program, Satjananda ašram, Balaton, Mađarska

19. jula 2016. Guru purnima program održaćemo, kao i prethodnih godina, u mađarskom ašramu. Guru purnima je dan duhovnih učitelja i tog dana atmosfera je ispunjena pozitivnim uticajima koje svi duhovni aspiranti mogu da iskoriste da ojačaju svoju inspiraciju i da sa novim elanom nastave sa pozitivnim promenama u sebi. Program će se sastojati od satsanga (predavanja), meditacije, mantri i havana.

„Jogički stil življenja kao sredstvo za ostvarenje dobrog zdravlja i unutrašnjeg mira“, Bugarska

Od 12. – 14. avgusta 2016. održaćemo ovaj program u Bugarskoj, u planinskom hotelu Olymp u Tetevenu

Da bismo živeli dobar život, neophodne su tri komponente: dobro zdravlje, mentalni mir i osećanje ispunjenosti. Ukoliko ove tri potrebe nisu zadovoljene, ne možemo biti srećni. Usvajanje jogičkih principa i praksi u obliku jogičkog stila življenja je put ka ostvarenju ovih ciljeva. Više informacija o ovom programu možete dobiti na linku http://www.yogabg.com/events-and-news.php?page=program&view=detail&id=93

„Jame i nijame kao sredstvo duhovnog razvoja“, turneja po Južnoj americi

Navedena tema biće glavni fokus turneje koju će Svami Omgjanam održati od 20. avgusta 2016. u gradovima Urugvaja i susednih zemalja.

 

„Yoga for strong digestive system which is foundation of psychophysical health“  –  Švajcarska, Samatwam Yoga School, Cirih  –  seminar je održao Sw Mudraroopa  18-19 decembra 2016

2015.

U 2015. godini Swami Omgyanam i Swami Mudraroopa Saraswati održali su sledeće programe u regionu. Ovo su nam uvek veoma dragi susreti sa joga istomišljenicima iz različitih podneblja, kultura i religija:

 

 

Februar 2015. – Mađarska, Satjananda Joga centar Budimpešta – „Yoga for healthy back“

 

28-29 mart 2015. – Mađarska, Satjananda joga centar Budimpešta, – „Yoga for Good Digestion“

 

25 – 26 april 2015. – Plovdiv, Bugarska Satjananda joga asocijacija, – „Awakening Subtle Aspects of Personality“

http://www.yogabg.com/events-and-news.php?page=news&view=detail&id=38

 

9. maj 2015. – Beč, Austrija, Bhavani joga centar, – „Yoga for Sound Sleep“,

http://bhavani.at/en/

 

28 – 29 maj 2015. – Egipat, Yalla Yoga Centre, Cairo, – „Yoga with the Swamis; A spiritual Gathering in Egypt“

https://www.facebook.com/events/1424086664568488/

 

1 – 10 jun 2015. – Liban, – „Establishing Inner Harmony Through Yogic Purification Process“

https://www.facebook.com/pages/Satyananda-Yoga-Retreats-in-Lebanon /555348037818894

http://www.satyanandayoga-lb.com/

 

24 – 28 jul 2015. – Balaton, Mađarska Satyananda Yoga Fondacija, „Rejuvenating Yoga Therapy“

http://www.satyananda.hu/index.html