Od septembra 2018. – novi kurs klasične joge

Ove sezone Bihar joga klub organizuje kurs klasične joge za početnike, po sistemu Satjananda joge koja potiče iz priznate Biharske škole joge.

 

Dva puta sedmično polaznici će na sistematičan način naučiti važne i vredne joga tehnike koje čine osnovu budućeg samostalnog rada i vežbanja joge i pozitivnih telesnih i unutrašnjih promena.

 

Program kursa se sastoji od:
Serije pripremnih asana (fizičkih položaja) koje imaju za cilj da poboljšaju gipkost zglobova, snagu i izdržljivost mišića i uklone blokade u protoku energije u telu. Potom će se u program postupno uvoditi klasične asane
Serije pre-pranajama tehnika (početnih formi joga disanja) uz pomoć kojih se može uspostaviti pravilan obrazac disanja i stanje dublje opuštenosti tela. Potom će se na ovom temelju nastaviti sa sistematskim učenjem i razvijanjem klasičnih pranajama tehnika
Tehnike svesne relaksacije (Satjananda joga nidra) koja omogućava duboko opuštanje na fizičkom, mentalnom i emotivnom nivou. Takođe će se učiti i osnove meditacije
Zbirni efekat pomenutih tehnika jeste unapređenje zdravlja, povišen nivo energije, smanjenje stresa, smireniji um i kreativniji pristup životu, uz veće osećanje zadovoljstva. Cilj je da se polaznici osposobe za samostalan rad kod kuće u skladu sa individualnim mogućnostima i potrebama.
Takođe, ovim kursom možete postaviti solidan temelj za bezbedan i uspešan rad na sebi i razvoj naprednijih joga tehnika u budućnosti, jer bez odgovarajuće pripreme i stabilne podloge napredne tehnike ne daju trajne i pune rezultate.

 

Iako je ovaj kurs namenjen početnicima i nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo u jogi, on je takođe otvoren i za sve one koji su već radili jogu ranije a koji žele da prodube nivo svesnosti i iskustva, i otkriju nove dimenzije efekata klasičnih joga praksi.

 

 
Mesto: BIHAR JOGA KLUB, Smiljanićeva 10, Vračar, Beograd
(ulaz iz pasaža kroz metalnu kapiju levo u baštu iza zgrade)
Kurs vodi: Dr Milan Bošković, fizijatar (Svami Mudrarupa Sarasvati), joga učitelj sa tridesetogodišnjim iskustvom u radu, istraživanju i podučavanju joge.
Za dodatne informacije i prijave pozovite 064 491 2868  ili 064 046 7216
Ovaj kurs vam može unaprediti kvalitet života.
Dobro nam došli!